Panairi Ndërkombëtar i Mobilierisë SHQIPERIA 2018

albexpo group 2018

Panairi Ndërkombëtar i Mobilierisë SHQIPERIA 2018

Posted by albexpo user in Panaire te zhvilluar 20 Nën 2017

Ju njoftojmë se për të 16-in vit, në Pallatin e Kongreseve në Tiranë, Albexpo Group në bashkëpunim me Shoqatën e Mobilierëve Prodhues të Shqipërisë ( AWPA) organizojnë panairin e përvitshëm të mobilierisë Shqipëria 2019, i cili është programuar në kalendarin zyrtar të organizimit të panaireve.

 

Data e aktivitetit: nga 14/03/2019 deri në 17/03/2019

Organizator:        Albexpo Group

Vëndi:                 Pallati i Kongreseve, Tiranë ( në Qendrën e Kryeqytetit)

Tema:                   Prezantimi i Prodhimeve të Mobilieve nga Kompani Vëndase e të Huaja

Bashkëpunëtorë:  Shoqata e Mobilierëve Prodhues të Shqipërisë , Shoqata e Përpunuesve të Drurit

të Kosovës (SHPDK), Shoqatat si motra dhe Dhomat e Tregtisë të Rajonit.

 1. Panairi i Mobilerisë

Panairi i Mobilerisë ka filluar me edicionin e parë në vitin 2004. Në harkun kohor 1995 – 2003, sektori i mobilierisë, pergjithësisht tregtar ka ekspozuar në panairet e përgjithshme, por me kalimin e viteve, kompanitë shqiptare e vlerësuan pjesmarrjen në panaire, si pjesë shumë të rëndësishme të marketingut, e për rrjedhojë me shtimin e  kërkesave për pjesemarrje, u kalua në një panair të profilizuar vetëm për mobilierinë.

Në vijueshmërinë e viteve, ky panair ka patur sukses, si në rritjen e numerit të ekspozuesve me perqasje të lamive të ndryshme të këtij sektori, kryesisht atij prodhues vendor e jo vendor, ashtu dhe në rritjen e të interesuarve si vizitorë nga vendi dhe rajoni. Këta mysafir kanë qënë përgjithësisht tregtarë të shumicës, studjo dizajni, arkitekt, ndërtues, hoteljer, administrator të ndryshëm në fushën e ekonomisë, sportit, kulturës, arsimit, turizmit, artit e të tjerë, gjithashtu dhe konsumatorë direkt.

Edicioni i 16-të, edhe këtë vit sillet nga një bashkëorganizim i Albexpo Group – shoqëri e specializuar në fushën e oraganizimit dhe realizimit të ekspo – panaireve  dhe  Shoqatës së Prodhuesve të Mobilierisë të Shqipërisë – SHPMSH,  e lindur dhe e themeluar në vitin 2011, po në këtë panair.

 1. Përshkrimi i pjesëmarrësve

Organizatorët do të marrin për bazë disa kritere për përcaktimin e ekspozuesve në Panair:

 • Pjesëmarrësi që perfiton lehtësira nga organizatori duhet të plotësojë këto kritere:
  1. Të jetë kompani e regjistruar legale.
  2. Të jetë anëtarë i SHPMSH, ose të bëhet.
  3. Të promovojë produkte ose shërbime “Made in Albania”.
  4. Të ketë kapacitete të mjaftueshme si kompani.
 • Pjesëmarrësi jo anëtarë duhet të plotësoj këto kritere:
  1. Të jetë kompani e regjistruar legale ose me përfaqesues legal në Shqipëri
  2. Kompania e huaj do ti nështrohet ligjit doganor të Republikës së Shqipërisë .
 • Profili i pjesëmarrësve:
 • Mobilieri për Shtëpinë:
 1. Mobilieri për paradhomën
 2. Mobilieri për sallonin
 3. Mobilieri për kuzhinën
 4. Mobilieri për dhoma gjumi
 5. Mobilieri për dhoma fëmijësh
 6. Mobilieri për banjot
 • Mobilieri për Zyra
 1. Mobilie zyre
 2. Pajisje zyre
 • Mobilieri për Hapsira Publike
 • Mobilieri për Hotele
 • Mobilieri për Bar – Kafe
 • Mobilieri për Restorante
 • Mobilieri për Kopshtet
 • Dekoracion për Kopshtet
 • Makineritë dhe Mjetet
 1. Makineritë e rënda të përpunimit të drurit dhe derivateve të tij
 2. Mjetet e përpunimit të drurit dhe derivateve të tij
 • Lëndë të Para
 • Paisje Shtesë
 1. Aksesor
 2. Paisje Ndricimi
 3. Elektoshtëpiake
 4. Pritshmëritë e pjesëmarrësve në Panairin Shqipëria 2018
 • Rritja e njohurive teknike të kompanive nga eksperiencat e njëri – tjetrit, si dhe nga prania e teknologjisë së lartë.
 • Zhvillimi i produkteve te reja në inovacion, dizajn dhe shumllojshmëri
 • Krijimi i kontakteve të reja me blerës potencial.
 • Mundësia e prezantimit të produkteve vendore tek kompanitë mysafire ndërkombëtare
 • Realizimi i kontratave.

AFATI FUNDIT PER APLIKIM : 30 Dhjetor 2018

Për më shumë kontaktoni në e-mail :

info@albexpo.comshpdsh.awpa@gmail.com  ose ne telefonat :

+355692099997 ( komunikimi në shqip)